Werken politie

Wil je bij de politie werken? Het kan een zeer lonende carrière zijn, maar het is niet gemakkelijk om aangenomen te worden. Er zijn veel stappen die je moet nemen om in aanmerking te komen voor een baan bij de politie. In deze blogpost zetten we het proces uiteen en geven we je een aantal tips over hoe je van jezelf de best mogelijke kandidaat kunt maken!

Tips 

Zorg dat je lichamelijk fit bent 

De eerste stap is ervoor te zorgen dat je lichamelijk fit bent. Je moet in goede conditie zijn om het werk te kunnen doen. Je moet slagen voor een fysieke fitheidstest om zelfs maar in aanmerking te komen voor de baan. 

Een blanco strafblad hebt 

Het is van essentieel belang dat je een blanco strafblad hebt. De politie zal niemand met een strafblad aannemen. Je zult een achtergrondonderzoek moeten ondergaan om zeker te zijn dat je in aanmerking komt.

Een universitair diploma hebben

Hoewel sommige agentschappen ervaring aanvaarden in plaats van een opleiding als je een universitair diploma hebt, heb je een streepje voor op andere kandidaten. Strafrecht is het populairste diploma onder sollicitanten bij de politie, maar elk diploma kan nuttig zijn. Je moet ook overwegen om cursussen psychologie, sociologie en culturele diversiteit te volgen. Deze kunnen je helpen mensen en situaties te begrijpen die je tijdens je werk kunt tegenkomen

Het toelatingsexamen voor de politie afleggen 

Alle kandidaten moeten het politie assessment voor de politie afleggen en slagen. Dit is een schriftelijk examen dat onder meer uw kennis van de wet test je vermogen om kritisch te denken en je schrijfvaardigheid.

Solliciteer bij meerdere bureaus 

Het is ook belangrijk om bij meerdere bureaus te solliciteren. Dit vergroot je kansen om ergens aangenomen te worden 

Een sollicitatiegesprek voeren 

Nadat u voor het schriftelijk examen bent geslaagd, wordt je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Hier zullen ze je vragen stellen over jouw kwalificaties en waarom je geïnteresseerd bent in de baan. Zij zullen ook jouw persoonlijkheid beoordelen om te zien of je geschikt bent voor de politie.

De aanwervingsprocedure voor de politie is zeer concurrerend, maar als je deze tips volgt, geef je jezelf de best mogelijke kans om te worden aangenomen! 

Veel succes!Bron: assessment training

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *