Een goed bed

Er zijn van die dagen dat je vanaf het moment dat je wakker wordt al uitkijkt naar het moment dat je weer kunt gaan slapen. Soms smachten we enorm naar ons heerlijke bedje. Zeker als je er al een aantal slechte nachten op hebt zitten. Ook aan het einde van een drukke dag wil je doorgaans niets liever dan in bed kruipen en even alles achter je laten. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je bed ook daadwerkelijk goed slaapt. Een matras kopen doe je immers niet omdat het ‘hoort’, maar omdat je hiermee de nachtrust positief hoopt te beïnvloeden. Maar hoe belangrijk is dit nu écht? En waarom mag je zeker niet besparen op een goed bed? Dat lees je in dit artikel. 

Is een goed bed echt zo belangrijk? 

Hier kunnen we maar één antwoord op geven: Ja! Een goed bed is enorm belangrijk. Zonder een goed bed is het niet mogelijk om van een kwalitatieve nachtrust te genieten. Door in een slecht afgesteld bed te slapen, loop je het risico op fysieke ongemakken. Denk bijvoorbeeld aan nek- en rugklachten. Hierdoor loopt je nachtrust gevaar. En een goede nachtrust is van essentieel belang om fysiek en geestelijk te herstellen. 

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 1 op de 3 Nederlanders problemen ervaren met hun nachtrust. Sommige mensen slapen simpelweg tekort, anderen gaan op tijd naar bed maar maken geen kwalitatieve slaap door. De eerste situatie is natuurlijk eenvoudig op te lossen door de slaaptijd aan te passen. In het laatste geval moet zowel de slaapkamer als het dagelijks leven geoptimaliseerd worden. Een goed bed kan helpen en ondersteunen om de nachtrust positief te beïnvloeden. Dit is de eerste stap naar beter slapen. 

Waar moet je op letten? 

Een goed bed is van essentieel belang voor een goede nachtrust. Daarom is het ook belangrijk om deze aankoop zorgvuldig te doen. Koop niet simpelweg een bed, dekbed, matras en hoofdkussen omdat deze zo lekker goedkoop zijn. Ons advies: bespaar nooit op een goed bed. Hier zal je heel wat jaren mee kunnen doen en als je een verkeerde aankoop doet, betekent dit alleen maar dat je op de korte termijn weer naar een nieuw bed moet kijken. Maak van goedkoop geen duurkoop! 

Bij het kiezen van een nieuw bed is het allereerst belangrijk om op de bodem te letten. Het maakt eigenlijk niet uit welke materialen er voor de ombouw worden gebruikt. Deze geven enkel een sfeervolle uitstraling aan het bed. Voor het echte slaapcomfort moet er naar de bedbodem gekeken worden. Zo zijn boxsprings tegenwoordig enorm populair, omdat deze optimaal steun geven aan het lichaam en alle drukpunten verdelen. Hierdoor ervaar je minder lichamelijke ongemakken. 

Natuurlijk is de keuze voor een goed bed heel persoonlijk. Wat de één zeer prettig vindt liggen, kan de ander juist weer verschrikkelijk vinden. Laat je daarom niet leiden door de meningen van anderen en probeer zelf een aantal bedden uit. In de meeste winkels is ‘proefliggen’ toegestaan. Zo kun je een geheel nieuwe bedcombinatie zelf uitproberen. Inclusief dekbed, hoofdkussen en matras. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Zorg ervoor dat je minimaal 30 minuten blijft liggen en verschillende slaaphoudingen uitprobeert. Zo krijg je een goed idee van de mate waarin het bed jouw lichaam ondersteunt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *