Tips om je studietijd en scriptie door te komen

Veel scholieren en studenten kunnen er flink tegenop zien: de periode van je scriptie. Kijk jij er tegenop en wil je het zo snel mogelijk achter de rug hebben? Op deze pagina vind je 4 tips die je helpen om deze periode makkelijker door te komen. 

Maak een maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse planning

Heb je alle vragen van je scriptie geformuleerd en weet je wat de einddatum is waarop je jouw scriptie in moet leveren? Maak een planning die hier helemaal op aansluit en je nog wat ruimte overhoud voor wanneer er iets niet loopt als gepland. 

Het is goed om de eerste planning een maandplanning te maken. De taken voor de maandplanning kun je vervolgens weer onderverdelen in weekplanningen en die deel je vervolgens weer op in de taken die je iedere dag af moet ronden. 

Plan alles goed

Begin elke dag vroeg en met de belangrijkste taak die je af moet hebben

Elke dag op tijd beginnen aan je scriptie en direct de belangrijkste taak afronden zal een enorme invloed hebben op het uiteindelijke resultaat. Dit is een methode om veel gedaan te krijgen en dan specifiek de taken die ook echt belangrijk zijn. Het geeft je daarnaast momentum voor de rest van de dag. Je zult je goed voelen wanneer je op de klok kijk en ziet dat het nog relatief vroeg op de dag is en je al veel hebt afgerond voor die dag.

Doe het niet allemaal in je eentje

Maak gebruik van de mensen en kennis die je om je heen hebt. Dit kan zijn in de vorm van hulp van medestudenten, je ouders of andere mensen die je kent. Maar wanneer je denkt dat het loont, aarzel dan niet om op zoek te gaan naar een scriptiebegeleider die je helpt. Betalen voor hulp bij je scriptie kan als overbodig klinken, maar wanneer dat je helpt om je scriptie uiteindelijk te behalen en je over de streep te trekken dan is dat bedrag slechts een heel klein bedrag van wat het je had gekost als je het niet had gehaald. 

Zoek ook geregeld afleiding

Uitstelgedrag is nooit goed, maar je kan ook het tegenovergestelde effect hebben, waarbij je continue met je scriptie bezig bent. Ook dit is niet goed en het is belangrijk dat je geregeld wat afleiding zoekt voor jezelf. Dit kan in de vorm van geregeld eens met wat vrienden af te spreken, maar kan ook door de dag te onderbreken met een goede workout of een wandeling. Door je constant op je scriptie te focussen stop je op een gegeven moment met helder na te denken. Lees hier 7 tips om productiever te zijn met de juiste pauzes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *