backlinks

Wat zijn backlinks? Dat is een vraag die veel gesteld wordt door mensen die bezig gaan met linkbuilding. Het is een onderdeel van linkbuilding en kan van een heel groot belang zijn voor de vindbaarheid van je website. Het zijn links die afkomstig zijn van externe websites en middels een hyperlink verwijzen naar jouw website. De zoekmachine van Google ziet dit meer als een aanbeveling naar jouw website. Dit betekent dat Google je website autoriteit geeft en hierdoor krijg je meer bezoekers en omzet. Het is dan natuurlijk niet de bedoeling dat je zoveel mogelijk links probeert te krijgen. De links moeten een hoge kwaliteit hebben en relevantie naar jouw website. Hoe werkt linkbuilding precies? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen, zodat je er meer over te weten komt.

Wat zijn backlinks en de andere links van linkbuilding?

Linkbuilding bestaat niet alleen uit backlinks, zo bestaat alleen externe linkbuilding uit backlinks. Je wilt er natuurlijk achter komen wat zijn backlinks precies? Echter, kan het ook handig zijn om meer te weten te komen over linkbuilding. Je hebt namelijk ook interne linkbuilding en dit is ook belangrijk voor de zoekmachine optimalisatie van je website. Interne links zijn links die je gebruikt op je eigen website. Deze interne links verwijzen naar andere pagina’s binnen je website. Zo kan het zijn dat je vanaf je homepagina verwijst naar de contactpagina van je website. Naast interne links zijn er ook externe links en met deze links verwijs je naar een andere website vanuit je eigen website. Google vindt het namelijk belangrijk dat je ook zelf andere websites meer autoriteit geeft.

Wat zijn backlinks en waarom zo belangrijk?

Wat zijn backlinks? Om hierachter te komen, is het verstandig om te snappen waarom ze zo belangrijk zijn. Een van de belangrijkste factoren binnen de SEO is linkbuilding en hier hebben we het vooral over backlinks. Het is daarom van groot belang dat je als ondernemer de linkbuilding van je website serieus neemt. Op deze manier is het mogelijk om een hogere positie te krijgen in de zoekmachine van Google. Voor je onderneming is het van groot belang dat je hoger in de zoekmachine van Google komt. Dit geeft je website meer bezoekers en dat kan betekenen dat je meer omzet draait.

Linkprofiel

Wat zijn backlinks? Om deze vraag te beantwoorden is het handig om meer te weten te komen over link profielen. Het hebben van kwalitatieve backlinks is veel belangrijker dan de hoeveelheid backlinks. Slechte backlinks van een lage kwaliteit, kunnen er zelfs voor zorgen dat je minder autoriteit krijgt van Google. Dit wil je voorkomen en dat doe je door een goed linkprofiel op te bouwen. In een goed linkprofiel zitten websites die je gebruikt voor het plaatsen van je content met backlinks. De website die je hiervoor gebruikt moet genoeg relevantie bevatten met je website. Laat je content schrijven met backlinks voor je onderneming? Dan moet deze relevantie hebben met je website en de website waarop het geplaatst wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *