ooglidcorrectie

We zijn allemaal veel bezig met ons uiterlijk en dingen daaromtrent. We doen ontzettend veel om elke dag een beetje fatsoenlijk voor de dag te kunnen komen en daar is niets ergs aan. Het is zelfs goed om er een beetje verzorgd uit te zien, al moet je daar niet in doorslaan. Nee, het is belangrijk om je best te doen voor een mooi en verzorgd uiterlijk, maar je moet jezelf niet gek maken. Toch kan het soms voorkomen dat je er wel degelijk iets aan wil doen. Dan heb je vele opties op vele gebieden, waarvan deze blog één gebied beslaat. Welk gebied dat is? Die van een ooglidcorrectie. Een correctie van je ooglid kan voor velen een oplossing zijn van hun onzekerheid, maar kan in sommige gevallen ook daadwerkelijk je gezondheid verbeteren. Je leest er in deze blog wat over, dus laten we maar snel eens beginnen met je uitleggen wat een ooglidcorrectie is. 

Een ooglidcorrectie; je oog

Als je wil weten wat een correctie van je ooglid nu precies inhoudt, dan is het handig om eerst te weten te komen hoe je oog er precies uitziet. Daar sta je dagelijks niet bepaald bij stil, want je kijkt er alleen door en als het goed is niet naar. Je oog bestaat uit meerdere delen waarvan je er veel niet eens van buitenaf ziet, maar sommigen zie je daadwerkelijk wél van buitenaf. Je wenkbrauw, je pupil, je iris, je wimpers; je bent er bekend mee. Je bovenste ooglid houden dan de bovenste laag wimpers vast en sluiten je oog van de bovenkant af, voor je onderste ooglid geldt hetzelfde maar dan andersom. Je oogleden sluit je als je gaat slapen, nu is het wel helder toch? Daar kan van alles mis mee zijn en daar gaan we het hieronder over hebben. 

Een ooglidcorrectie; de reden

Veel mensen hun oogleden, en dan vooral als ze wat ouder worden, gaan een beetje dichtvallen. Dit komt vaak door overtollig huid en soms ook vetweefsel. Hun ogen lijken dan wat dichter, bij sommige mensen lijkt het zelfs alsof ze bijna slapen gedurende de dag. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en dat kan zelf irriteren. Je kunt hier heel vermoeid van worden en uiteraard onzeker. Daarom kun je met een poliklinische ingreep hier wat aan doen; een ooglidcorrectie. Hoe dat dan in zijn werking gaat, dat lees je hieronder. 

De procedure

Een ooglidcorrectie is een operatie die meestal maar heel kort duurt, eigenlijk nog minder dan een uurtje. Hierbij wordt het overtollige vet en/of huid verwijderd waardoor de ogen weer normaal open kunnen staan. Dat is een hele opluchting voor velen en zal men er ook jonger doen uitzien. Tevens is het zo dat je met een ooglidcorrectie niet naar een ziekenhuis o.i.d. hoeft; deze poliklinische ingreep is snel gedaan en verdooft je alleen plaatselijk, er wordt nauwelijks last door ondervonden. Het is daarmee voor veel mensen geen lastige keuze om te maken, je hoeft het echt niet te laten vanwege de mogelijke pijn of problemen.

Klik hier voor meer informatie over de procedures.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *