haartransplantatie

Veel mensen zijn tegenwoordig erg veel bezig met hun uiterlijk. Waar dit vroeger nog een dingetje was voor veel vrouwen, zijn de meeste mannen hier ook mee bezig in de huidige tijd. Op sociale media zien zij de perfecte plaatjes en willen ze er ook allemaal zo uitzien. Dat is natuurlijk een vrij extreem geschetst beeld en het hoeft helemaal niet zo te zijn. Verreweg de meeste mensen zijn gewoon met uiterlijke verzorging bezig in een mate die nog gezond is, die te verklaren is. Jezelf een beetje goed verzorgen, daar is niets mis mee. Voor veel mensen hoort hun haar daar ook bij en een haartransplantatie is daarom iets dat steeds meer gedaan wordt. Daar vertellen we je in deze blog het een en ander over, want het is goed om goed ge├»nformeerd te zijn over dit soort onderwerpen! Laten we je van A tot Z door alles omtrent een haar transplantatie loodsen. 

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie, dat klinkt als iets raars. Hoe kun je je haar nu transplanteren? Nou, met allerlei technologische en medische ontwikkelingen is dit tegenwoordig gewoon mogelijk en daar zijn heel veel mensen heel erg dankbaar voor! Dit wordt gedaan doordat er een groep haarzakjes wordt genomen vanuit een bepaald gebied met nog wel gezond haar (meestal het achterhoofd en dit wordt dan het donorgebied genoemd) en dit wordt geplaatst in het gebied dat minder haar heeft. Deze groepjes haarzakjes worden ook wel haarfollikels genoemd en die bevatten meestal zo een tot vier haren. 

Met een haartransplantatie worden er dan heel veel van die haarfollikels getransplanteerd naar het gebied waar zich minder haar bevindt en zo krijg je dus een gezonde dos met haar zoals je vroeger ook had. Een haar transplantatie wordt eigenlijk vrijwel altijd gedaan als cosmetische ingreep, er is nooit een medische, achterliggende gedachte. 

De haartransplantatie procedure

De procedure van een haartransplantatie is natuurlijk ook iets dat wel enige aandacht verdient. Dit komt omdat een transplantatie van het haar vroeger meestal in het buitenland gebeurde, maar tegenwoordig wordt dit ook in Nederland gedaan. Er zijn voor een haar transplantatie meerdere methoden. Deze methoden worden FUE (folliculaire-unit extractie) en FUT (folliculaire-unit transplantatie) genoemd. Deze methoden zijn verschillend in de uitvoering, maar hebben over het algemeen wel een goed resultaat. Natuurlijk is dit een resultaat dat je moet bespreken met de arts wanneer je het wil gaan doorlopen, maar daarover lees je hieronder meer. 

De arts

De arts die een haartransplantatie bij je gaat verrichten is hier gespecialiseerd in. Hij of zij weet precies wat er gedaan moet worden, maar jij nog niet helemaal. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren in gesprek gaat zodat je weet wat je kunt verwachten. De arts loopt met jou de procedure door, maar ook de voorbereidingen die getroffen dienen te worden en natuurlijk de nazorg. Daarnaast is het belangrijk dat je een duidelijk beeld hebt bij de te verwachten resultaten, dus ook dit zal worden besproken. Het is dus van uitermate groot belang dat je een arts zoekt die hier rustig de tijd voor neemt met je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *