Soorten isolatie en voordelen

Iedereen lijkt tegenwoordig wel op de hoogte te zijn van het feit dat een goed geïsoleerd huis een groot aantal voordelen met zich mee brengt. Naast het feit dat het de warmte beter weet vast te houden, helpt isolatie ook om warmte tijdens de zomermaanden buiten te houden. 

Door uw huis goed te laten isoleren bespaart u als bewoner als snel veel geld op de maandelijkse energiekosten. Zo hoeft u minder te stoken om dezelfde tempratuur te bereiken én vast te houden. En daarnaast is dit ook nog eens goed voor het milieu. Door minder te stoken vermindert u de namelijk uitstoot van CO2. 

En als laatste heeft het een zeer positief effect op het energielabel van uw huis. Met één aanpassing bent u als huiseigenaar al instaat het energielabel van uw woning met één niveau te laten toenemen. Dit heeft dan ook een positieve uitwerking op de waarde van uw woning. 

Soorten isolatie

De vloer in uw woning is een van de grootste verliezers van warmte, door vloerisolatie te gebruiken voorkomt u dit. Bij vloerisolatie wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van pur schuim. Dit wordt op de bovenkant van de kruipruimte gespoten. Zo wordt er een scheiding tussen de tempratuur in de kruipruimte én woning gemaakt. 

Een andere veel gedane vorm van isolatie is spouwmuurisolatie. De meeste huizen in Nederland zijn gebouwd met dubbele muren en de ruimte tussen deze muren wordt ook wel de spouw genoemd. Bij spouwmuurisolatie wordt deze ruimte opgevuld met isolatiemateriaal, zo kan warmte óf kou uw woning moeilijker binnendringen. Daarnaast weet het de warmte ook beter vast te houden. 

Een andere mogelijkheid om uw huis te isoleren is dakisolatie. Sinds warme lucht stijgt verlaat deze warmte een woning vaak via het dak. Om dit te voorkomen wordt er isolatiemateriaal aan de binnen- of buitenkant van het dak geplaatst. Dakisolatie is zowel op platte als schuine daken mogelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *