Muur verven

Verven kan best wel een inspannende klus zijn, zeker als het gaat om grote oppervlakten. Maak van verven minder gedoe, door middel van een verfspuit. Hiermee kleur jij gemakkelijk en nauwkeurig verschillende oppervlakken in een handomdraai. Zowel voor thuisklussen als professioneel. Benieuwd welke verfspuiten er zijn en waar je op moet letten? Je leest in dit artikel alles over verfspuiten.

Welke verfspuit moet ik kopen?

Het kiezen van de juiste verfspuit hangt van het project af. Moet er een muur geverfd worden of juist een kleiner oppervlak, zoals een deur? Hieronder lees jij op welke punten je moet letten voordat je een verfspuit koopt:

  • De grootte van het project
  • Het soort object dat geverfd moet worden
  • De materialen waarop geverfd moet worden
  • Is de klus binnen of buiten?

De grootte van het project

De grootte van het project wordt gedefinieerd in kleine-, medium- of grote projecten. Onder kleine projecten verstaan wij kozijnen, deuren en kleine wanden. Voor zulke projecten kun je een HVLP verfspuit gebruiken. Onder medium projecten verstaan we een muren, schuttingen en meubelbouw. Verspuiten voor medium projecten kunnen oppervlakten tot 300m2 bespuiten. Onder grote projecten verstaan we algehele ruimtes en volledige woningen. Professionele klussen vallen hier ook onder. Verfspuiten voor grote projecten kunnen oppervlakten tot wel 800m2 bespuiten. 

Het object

Om de juiste verf te kiezen voor verschillende objecten, kun je het beste verf kiezen die geschikt is voor het grootste object. Deze kunnen gemakkelijk op kleine objecten gespoten worden, maar andersom niet.

De materialen

Bijna alle verfspuiten zijn geschikt voor lak, beits en latex. Dit geldt zowel voor verf op waterbasis als op synthetische basis. Niet alle lichte verfspuiten zijn geschikt voor latex.

Binnen of buiten

Verfspuiten en verf die voor buiten geschikt zijn, zijn ook voor binnen geschikt. Andersom is dat niet het geval. Voordeel is dus dat je niet twee verschillende verfspuiten nodig hebt, maar aan één voldoende hebt, zolang deze maar voor buiten geschikt is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *