Tips vinden huisvesting voor arbeidsmigranten

Ben je op zoek naar huisvesting voor arbeidsmigranten? Het vinden van kwalitatief goede huisvesting is niet gemakkelijk. In dit artikel lees je daarom:

  • De 3 tips bij het vinden van huisvesting voor arbeidsmigranten;
  • Hoe je de arbeidsmigranten verder helpt te integreren.

Laten we hier dieper op ingaan!

Tip 1: vergelijk huisvesters

Op het internet vind je diverse bemiddelaars bij het vinden van geschikte huisvesting voor arbeidsmigranten. Deze bemiddelaars brengen bedrijven, investeerders en huiseigenaren samen. 

De huisvesters screenen in eerste instantie het verzoek op bijvoorbeeld het aantal medewerkers en professionaliteit. Vervolgens wordt er een huurvoorstel en andere afspraken opgesteld. Bij overeenstemming tekenen de beide partijen het contract en vind het sleuteloverdracht plaats!

Tip 2: Aangesloten bij SNF?

Verder is het verstandig om te kijken of de partij het SNF-keurmerk bezit, de Stichting Normering Flexwonen. Dit betekent eigenlijk dat de woning aan de betreffende huisvestingsnormen voldoet.

Het is zelfs zo dat gemeenten de keurmerk handhaven. Zij stellen deze keurmerk dus als norm. Het is daarom verstandig om te kijken of de woning aan de SNF-voorwaarden voldoet. 

Tip 3: Onderzoek de omgeving

Tot slot is het aan te raden om de omgeving verder te onderzoeken. Is de woning op fietsafstand van het werk? En is er een supermarkt in de buurt?

Doe ook onderzoek naar de wijk en ontdek bijvoorbeeld wat voor mensen er in de wijk wonen. Zo zijn er steeds meer randvoorwaarden aanwezig om de arbeidsmigranten zich thuis te laten voelen.

Zo help je arbeidsmigranten te integreren

Het is aan te raden om het personeel te stimuleren om een taalcursus te volgen. Verder is het aan te raden om de migranten te wijzen op de algemene informatie van de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan de rechten en plichten in Nederland. Deze wordt door de overheid in verschillende talen aangeboden!

Kortom, het is zaak om je goed te verdiepen in kwalitatieve huisvesting. Op deze manier krijgt het personeel het echt naar zijn in Nederland!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *