Tips tegen het krijgen van vermoeide benen

Heb je last van vermoeide benen? Of je bent wezen sporten, werken of een andere fysieke activiteit hebt gedaan; zeker als je binnenkort weer in beweging moet kunnen vermoeide benen erg vervelend zijn. In dit artikel lees je daarom:

  • 3 tips tegen vermoeide benen;
  • Wat beter werkt: beweging of rust;
  • Welke zalfjes werken tegen vermoeide benen

Zo kom je van je vermoeide benen af

1. Kies voor steunzolen

Ten eerste is het aan te raden om te kiezen voor steunzolen. Dit is voornamelijk verstandig als je ook last hebt van je voeten. De steunzolen verlichten de spanning in de spieren. 

Een bijkomend voordeel is dat de steunzolen helpen om je voeten in de juiste stand te houden. Hierdoor wordt ook de druk op je voeten beter verdeeld en gaan je tenen een stuk rechter staan.

2. Kies voor gezonde voeding

De tweede tip is wellicht een dooddoener, maar gezonde voeding helpt echt tegen vermoeide benen. Drink bijvoorbeeld voldoende water en eet licht verteerbare voedsel, zoals pasta. Je zult merken dat je lichaam hier goed op reageert.

3. Kies een andere lichaamshouding

Verder is het verstandig om gedurende de tijd van lichaamshouding te veranderen. Heb je bijvoorbeeld een zittend beroep? Neem dan regelmatig een wandeling. Als je een staand beroep hebt is het slim om regelmatig van houding te wisselen. 

Wat werkt beter: beweging of rust?

Allebei! Bij vermoeide benen heb je de neiging om het rustig aan te doen, maar daardoor worden de spieren stijf van. Blijf daarom bewegen! Ga een stukje wandelen of lekker sporten en je zult merken dat je spierpijn langzaam verdwijnt. Let wel op: ga niet geforceerd je vermoeide benen trainen! Dit werkt averechts.

Welke zalfjes werken tegen vermoeide benen?

Op internet vind je diverse zalfjes tegen vermoeide benen. Lees de recensies en ontdek of deze zalfjes echt werken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *