Houten tegels

Welbekend zijn de natuurstenen vloertegels. Menige vloer is daarmee belegd. Aan de andere kant van het spectrum liggen de houten vloeren. Sommige mensen willen liever hout dan keramiek op hun vloer. Dat heeft vaak te maken met de voorkeur voor warmte, sfeer en de mooie, subtiele ‘tekening’ van hout. Dus het weefsel van houtnerven en noesten dat zo’n vloer een stuk levendiger maakt dan gewone keramische tegels. Alleen heeft keramiek dan weer het voordeel dat het beter is bij vloerverwarming. Dat je erop kunt morsen wat je wilt, je hebt zo’n vloer veel sneller schoon dan eentje van hout. En dat een keramische vloer met houtlook tegels zo’n beetje helemaal onderhoudsvrij is.

Kiezen voor slijtvaste sfeer

De voorliefde voor hout en het kiezen voor het gemak en de kracht van keramiek heeft al een tijd terug geresulteerd in houtlook tegels. Toepasbaar op vloer en wand, hoewel wel veel vaker de vloer ermee wordt belegd. De hout liefhebber die een vloer wil die niet stuk kan en goed bij zijn vloerverwarming werkt maar die ook de uitstraling heeft van hout, krijgt met tegels in houtlook precies wat hij wil: keramisch parket met houtlook.

Nieuwe trend met houtlook tegels

We zagen het veel eerder al: de woonkamer betrekken bij je buitenruimte, de tuin en het terras. De glaspui is in veel gevels gemonteerd zodat je vanuit je woonruimte meteen naar buiten kunt. Zo wordt buiten binnen en andersom. Tegels met houtlook kunnen dat effect prachtig versterken. Het keramische parket dat je in je kamer aanlegt, laat je dan naadloos doorlopen onder je pui naar je terras. Zo komt je terras er qua looks precies zo uit te zien als je kamer. Dat kan tegenwoordig met keramische tegels die geheel vorstvrij zijn. Zo krijg je binnen in huis en op je buitenterras dezelfde ondergrond en dat staat heel sierlijk en geeft je kamer meer ademende ruimte.

Houtlook tegels – duur of valt dat mee?

Keramische tegels hebben hun prijs. Vooral als je je hele huis ermee wilt laten bevloeren. Maar mits ze goed gelegd worden, je hebt er dan ook je hele leven plezier van. Vergeleken met houten parketvloeren echter valt dat prijskaartje ook nogal mee. Ze gaan gelijk op qua materiaal prijs, ongeveer € 40 tot € 120 per m2, afhankelijk van de kwaliteit die je wenst. Maar anders is het als het om arbeidsloon gaat voor het leggen van de vloeren. Een parketvloer komt snel uit op € 30 tot € 50 per m2, terwijl een houtlook vloer laten leggen al begint bij € 20. Het is dus beslist niet zo dat je duurder uit bent als je kiest voor houtlook tegels.

Wat je krijgt als je voor tegels in houtlook gaat

Er zijn nogal wat voordelen te bedenken als je een vloer kiest met houtlook tegels. Hieronder een niet volledige opsomming:

• duurzaamheid (gaat een leven lang mee)

• looks (perfecte houtlook, vol sfeer en levendigheid)

• onderhoud (net als andere keramische vloeren bijna geen onderhoud)

• schoonmaakvriendelijk (stofzuigen, dweilen en klaar is kees)

• legmogelijkheden (houtlook tegels als banen, in visgraat, blokvorm of andere motieven)

• vloerverwarming vriendelijk (elke keramische vloer werkt beter dan een houten vloer)

• krasvast en slijtvast (vloer behoudt uitstraling en kwaliteit)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *