Ben je op zoek naar een unieke vakantie? Denk dan eens aan het vakantieparadijs in Indonesië: Bali. Op deze pagina zetten wij alle voordelen op een rij waarom een vakantie naar Bali een goede keuze is.

10 redenen om te kiezen voor een vakantie naar Bali

Hieronder sommen we alle argumenten op voor een geslaagde vakantie naar Bali in Indonesië.

 • Indonesië kent een van de mooiste natuur van de hele wereld. Bali behoort veruit ook tot een van de meest bijzondere plekken van het land. Vanwege het tropische klimaat (warmte en veel regen) wil de natuur ontzettend goed groeien. Dit zorgt ervoor dat er een schitterende natuur is ontstaan. De natuur varieert van rijstvelden, vulkaangebergten, schitterende stranden, rotskusten en nog veel meer.
 • Op Bali heb je de mogelijkheid om schitterende rijstvelden te bezoeken. Enkele beroemde rijstvelden zijn de rijstvelden genaamd Tegalalang Ricefields dichtbij Ubud of de rijstvelden in Jatiluwih.
 • Bali is de plek om prachtige tempels te bezoeken. Het eiland wordt namelijk ook wel het eiland van de 1000 tempels genoemd. Enkele beroemde tempels zijn de Uluwatu tempel, Pura Besakih, Pura Gunung Kawi, Tirta Empul of Pura Taman Ayun.
 • Er is bijna geen betere plek voor een onvergetelijke zonvakantie dan Bali. Je komt er namelijk de mooiste stranden tegen die er zijn. Enkele onvergetelijke stranden zijn Dreamland Beach, Nyang Nyang Beach, Echo Beach of Virgin Beach.
 • Wil je een vakantie lang uit je dak gaan? Om te gaan stappen is Bali ook erg geschikt. Voornamelijk in Kuta krioelt het van de uitgaansgelegenheden, maar ook in Seminyak en Canggu kun je goed uitgaan.
 • Bali kent een tropisch klimaat en het hele jaar door is het er dus warm. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het er koud is. Wel is er de ene helft van het jaar een droog klimaat en de andere helft van het jaar het regenseizoen.
 • Een vakantie in Bali is stukken goedkoper dan in Europa. Hoewel de reis duurder is krijg je veel meer voor een overnachten. Voor een zeer goed bedrag kun je al met vrienden of familie voor een prachtige villa kiezen.
 • Een vakantie Bali is gemakkelijk te combineren met het bezoeken van andere landen in de omgeving. Voor een rondreis is het een uitermate goede stop.
 • Het eten is er verder ook erg goed. Omdat het er toeristisch is kun je alle verschillende keukens er wel terugvinden, maar het Indonesische eten moet je absoluut ook uitproberen.
 • Voor heel weinig heb je al een super-de-luxe 5-sterrenhotel op Bali, soms zelfs met privézwembad. Dit zou in Europa vele malen duurder zijn.
 • De mensen zijn er vrijwel altijd vriendelijk. De Balinese bevolking staat bekend om hun glimlach.

Voordat je naar Bali gaat, voor een langere tijd, denk eraan: Vraag je Visum voor Indonesië aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *