We weten allemaal dat roken ontzettend slecht is voor onze gezondheid. Over het feit of elektrisch roken slecht voor de gezondheid is bestaan echter nog veel vragen. Hier verschillen de meningen sterk over. Volgens de ene persoon is elektrisch roken niet of vrijwel niet schadelijk voor de gezondheid en de andere zegt dat het wel schadelijk is. Hieronder is er meer over te lezen.

Waarom de e-sigaret ‘minder’ schadelijk is voor de gezondheid

Iedereen is het er wel over eens dat ook de e-sigaret niet gezondheid is. Het bevat namelijk geen vitaminen, zoals een stuk fruit. Toch zit er ook een andere kant aan. Onderzoeken hebben aangetoond dat normale sigaretten maar liefst 4.000 schadelijke stoffen bevatten, waaronder teer en koolstofmonoxide. Deze schadelijke stoffen zitten echter niet in de e-sigaret. In de elektronische sigaret zit wel net als gewone sigaretten de verslavende stof nicotine. Je kunt zelf instellen hoeveel nicotine je tijdens het roken binnen wilt krijgen.

Daarom wordt er gezegd dat de e-sigaret een ‘gezondere’ optie is dan een gewone sigaret. Je lichaam krijgt de vele schadelijke stoffen niet meer binnen en je hebt de mogelijkheid om het nicotine-gehalte langzaam naar beneden te werken. Het is dus ook nog eens een goede manier om langzaam te stoppen met roken.

Een bijkomend voordeel aan het roken van een e-sigaret is ook nog eens van het niet schadelijk is voor de mensen in je omgeving. Tijdens het roken van een e-sigaret komt er geen rook, maar damp vrij. Dit zorgt ervoor dat het voor de omgeving een stuk aangenamer is. Dit is ook de reden dat het op veel locaties niet toegestaan is om te roken, maar dat de e-sigaret wel is toegestaan.

Nadelen

Toch dient er niet te worden vergeten dat er ook nadelen zijn verbonden aan het roken van een e-sigaret. De beste optie is namelijk nog altijd om helemaal te stoppen met roken. Bij het roken van een e-sigaret gebeurt het vaak dat men last krijgt van hoofdpijn, een droge keel, misselijkheid of overmatig hoesten. Ook worden er altijd nog veel onderzoeken gedaan naar de gevolgen van het roken met een e-sigaret. De elektronische sigaret is namelijk nog een relatief nieuw product.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *