Boa Vista

De Kaapverdische Eilanden oefenen vandaag de dag een niet onaanzienlijke aantrekkingskracht uit op zeer veel mensen. Dat wordt meteen duidelijk wanneer je even doorvraagt. Ontzettend veel mensen zijn immers van mening dat dit één van de meest geweldige opkomende vakantiebestemmingen is die er zijn. Voor dit eiland geldt dat ze is gelegen in het oosten van de Kaapverdische Eilanden. Ze is het dichtst van allemaal gelegen bij het Afrikaanse vasteland. Net zoals geldt voor de andere eilanden die deel uitmaken van deze archipel geldt ook voor Boa Vista dat ze werd ontdekt door de Portugese ontdekkingsreizigers. Het straatbeeld dat je er tegenwoordig aantreft is een combinatie van Afrikaanse evenals Portugese invloeden. Ben je van plan om een vakantie naar deze bestemming te ondernemen? Dan moet je absoluut verder blijven lezen.

Keuze tussen Sal of Boa Vista 

Het merendeel van de mensen die met het idee spelen om een vakantie te ondernemen naar de Kaapverdische Eilanden stellen zich de vraag welke van de verschillende eilanden nu de beste keuze is om te bezoeken. Dat is natuurlijk een vraag die niet meer dan logisch is. Wat dit betreft zijn er verschillende afwegingen die je in de praktijk zou kunnen maken. Finaal is het zo dat de keuze vooral gaat tussen enerzijds Sal en anderzijds Boa Vista. Voor deze laatste geldt dat ze op vlak van toerisme aanmerkelijk rustiger is. Steeds meer reizigers ervaren dit in de praktijk als een niet onbelangrijke troefkaart waar dit eiland over beschikt. Dat is echter niet alles.

Zeer veel reizigers zijn van mening dat het altijd interessant is wanneer ze een bepaalde bestemming op haar meest authentieke wijze kunnen ontdekken. Wanneer dat eveneens iets is waar jij het mee eens bent zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor Boa Vista vrij snel zal zijn gemaakt. Dat is echter niet alles. Ook op vlak van landschap wordt Boa Vista niet zelden verkozen boven dat van Sal. Voor Boa Vista geldt namelijk dat ze in vergelijking met laatst genoemde heel wat ruiger evenals heuvelachtiger is. Stuk voor stuk goede redenen dus om te kiezen voor dit eiland.

Wat mag je zeker niet missen op Boa Vista?

Ondanks het feit dat Boa Vista heel wat minder toeristen ontvangt per jaar moet het gezegd dat het eiland eigenlijk over heel wat interessante troefkaarten beschikt. Het lijkt dan ook vooral slechts een kwestie te zijn van tijd voordat de massa dit eiland zal ontdekken. Wanneer jij nu al een vakantie naar deze Kaapverdische parel wenst te ondernemen zal je er rekening mee willen houden dat je verschillende bezienswaardigheden niet over het hoofd mag zien. Denk hierbij aan:

  • Sal Rei, de hoofdstad van het eiland;
  • Santa Monica Beach;
  • Rabil, de voormalige hoofdstad van Boa Vista;
  • Het Cabo Santa Maria scheepswrak;

Schrik vooral niet, de hierboven aangehaalde bezienswaardigheden zijn zeker en vast niet de enige die je hier kan ontdekken. In de praktijk zijn er dan ook nog heel wat andere parels die eveneens op jouw wachten om ontdekt te worden. Of je nu iemand bent met een voorkeur voor een strandvakantie of je vooral houdt van een wandelvakantie of een vakantie waarbij je de cultuur van bepaalde plaatsen kan gaan opsnuiven, in al deze gevallen heeft Kaapverdië jou erg veel te bieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *