bouwverzekering

Heb je absoluut een verzekering nodig om je huis te gaan verbouwen, zoals het uitbreiden van de keuken of het verbouwen van de badkamer? Zoals een CAR-verzekering of een rechtsbijstandsverzekering? Vooraf even kijken welke verzekeringen je wilt tijdens het verbouwen van je huis verdient de voorkeur, want ongelukken liggen voortdurend op de loer. In dit artikel geven we je meer informatie over verbouwverzekeringen, zodat jij jezelf goed voor kunt bereiden. 

Dekking voor diefstal tijdens het verbouwen

Meestal kun je tijdens het verbouwen niet alle bouwbenodigdheden goed in je huis bewaren of met een slot en sleutel beveiligen. De bouwbenodigdheden worden vaak buiten in de tuin achtergelaten, maar diefstal is altijd een mogelijkheid. Kan diefstal van bouwmateriaal verzekerd worden? Ja, de opstalverzekering die je hebt biedt dekking voor diefstal van bouwmateriaal.

Een rechtsbijstandsverzekering

Is het een goed idee om een verzekering voor rechtsbijstand af te sluiten tijdens de verbouwing? Het is raadzaam om een rechtsbijstandverzekering voor de verbouwing af te sluiten als je je huis laat verbouwen door een derde, zoals een aannemer. Je kunt bij de rechtsbijstandverzekering kiezen uit een aantal categorieën, waaronder het gedeelte “wonen”.

Je kunt contact opnemen met de rechtsbijstandverzekeraar in het ongebruikelijke geval van een geschil met de aannemer. Deze bepaalt waar je precies recht op zal hebben en kan, als het werk niet goed is gedaan, de aannemer ook in gebreke stellen. Houd er rekening mee dat de wachttijd voor een rechtsbijstandverzekering meestal drie maanden duurt vanaf de ingangsdatum van de polis. Let er daarom op dat je zo snel mogelijk een rechtsbijstandverzekering voor verbouwingen afsluit.

Een CAR-verzekering

De bouwsector kent de CAR-verzekering goed. De Construction Allrisk verzekering wordt CAR genoemd. Met deze verzekering dek je materiële schade, zoals schade door brand, storm of diefstal, die optreedt tijdens de bouw of montage van constructies en installaties. Daarnaast omvat deze verzekering ook meer specifiek de schade die ontstaat door een fout in de architectuur, het ontwerp of de constructie. Het risico van bouwactiviteiten wordt niet gedekt door een basisverzekering voor gebouwen. Bouw-, montage- en aansprakelijkheidsverzekeringen vallen allemaal onder de CAR-verzekering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *