functies textielframes

Textielframes zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar. Oorspronkelijk werden de frames vooral gebruikt voor reclame-uitingen aan de wand. De technische ontwikkeling van deze frames is echter heel snel gegaan. Daardoor zijn nu van de aluminium materialen zelfs driedimensionale ontwerpen op maat te maken. Ook een dubbelzijdig frame gebruiken is bijzonder interessant. Met zo’n frame kunnen twee reclame-uitingen tegelijk worden getoond. Vooral als het frame in een juiste positie wordt geplaatst is het effect daarvan groot. Ook als een driedimensionaal frame op hoogte wordt geplaatst met aan elke zijde een andere afbeelding levert dat veel aandacht op.

Flexibele kantoren

In de meeste gevallen worden textielframes gebruikt om de aandacht van klanten in een bepaalde richting te trekken. Een zakelijke toepassing van deze frames die wat minder bekend is, is die van scheidingswand. De frames worden dan in grote kantoorruimtes gebruikt om werkplekken te scheiden. Door de textielprint te voorzien van rustgevende afbeeldingen kun je de sfeer in het kantoor aanzienlijk verbeteren en meer rust creëren. Het handige van textielframes is, dat ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Het is dus eenvoudig om een kantoor opnieuw in te richten, zonder dat er nieuwe wanden moeten worden neergezet.

Betere akoestiek

Een onverwacht effect van textielframes is, dat de akoestiek verbeterd wordt, vooral als de frames worden gebruikt om werkplekken te creëren. Dat komt doordat het grote oppervlak aan textiel een dempend effect heeft op galm. Zelfs een grote kantoortuin zal daardoor als minder hol worden ervaren en galm of echo’s worden minder storend. Ontwerpers hebben op dit effect van textielframes ingespeeld door verschillende soorten textiel te ontwerpen, die elk een eigen effect hebben op de akoestische eigenschappen van de ruimte. Uiteraard heeft het soort textiel geen gevolgen voor de kwaliteit van de afbeeldingen.

Allerlei profielen

De traditionele textielframes bestonden uit vrij dikke ronde aluminium buizen, waarbinnen een textielprint werd opgehangen. Tegenwoordig kun je gebruik maken van andere profielen. Die maken het textielframe sterker, maar ook mooier en flexibeler. De nieuwe profielen maken het mogelijk om ronde vormen te gebruiken. Je kunt nu dus ovale of ronde vormen maken. Dat levert reclame-uitingen op die iedereen zal opmerken. Alle profielen zijn voorzien van standaard ogen, haken en gaten. Daardoor kunnen ze gemakkelijk op een standaard worden gezet of aan het plafond worden opgehangen. De standaard ingebouwde groef maakt het simpel om een andere textielprint in het frame te hangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *