Alles over zonnepanelen

Ben je van plan om over te gaan op zonnepanelen? Dan heb je vast een heleboel vragen. Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen? En hoe zit het financieel gezien? Wij geven je vast wat tekst en uitleg over alles wat je wilt weten over zonnepanelen. Lees snel verder!

Hoe werkt het?

Het concept is simpel en voor de meeste mensen bekend: door zonlicht op te vangen, wordt energie opgewekt, die te gebruiken is als stroomvoorziening. De zonnecellen in het paneel vangen de opgewekte energie op en geven een bepaald vermogen in stroom. Dit wordt uitgedrukt in Wp, ofwel Watt-piek. De ligging van een zonnepaneel is van groot belang, want meer zonlicht hij gedurende de dag kan opvangen, hoe effectiever, of hoe meer stroom je kunt opwekken. De ideale ligging is normaliter op het zuiden. Maar ook dient er rekening gehouden te worden met schaduw van omliggende gebouwen, huizen of andere objecten. Voor het optimale rendement wil je zoveel mogelijk zonlicht gedurende de dag, en geen schaduw. 

Welke voordelen heeft het?

Zoals de meeste mensen weten is het vooral voor het milieu een betere ontwikkeling dan andere manieren van stroomopwekking. Het is duurzaam, en een groene, natuurlijke manier om stroom op te wekken. Fossiele brandstoffen hoeven zo veel minder gebruikt te worden. 

Naast het milieu zijn er nog meer voordelen aan de overstap op zonnepanelen. Zo zijn er ook financiële voordelen! Je kunt de opgewekte energie die niet gebruikt wordt op het regionale stroomnetwerk laten overzetten, waardoor je minder kosten maakt én bijdraagt aan een efficiënter stroomverbruik in de regio. 

Ook kun je btw op zonnepanelen terugvragen. De reden hiervoor is dat de overstap op zonnepanelen wordt gezien als ondernemend. Bovendien wil de overheid zo stimuleren om bij te dragen aan een beter milieu. Je kunt 21% btw terugkrijgen, dus dat is zeker de moeite waard! Je dient dit wel binnen het eerste half jaar na aanschaf te doen, anders verloopt dit aanbod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *