linkbuilding

De wereld van onlinemarketing is groot en complex. Dat niet alleen, hij is ook continu in beweging! Wij willen je een inkijkje geven in die wereld en we doen dat door je te informeren. In deze blog maken we daar een start mee door jou te vertellen wat je moet weten over linkbuilding. Deze manier van onlinemarketing is zeer in trek en dat is niet voor niets. We zullen daarom ingaan op het grotere geheel van linkbuilding, wat het nu eigenlijk is en waarom mensen hiervoor kiezen.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een onderdeel van SEO. Wat is SEO dan? Dat staat voor search engine optimization. Dit houdt in dat je er alles aan doet om je website hoger in de zoekresultaten te laten komen. Het verschil met SEA (search engine advertisement) is dat je er bij SEA voor betaalt, het zijn advertenties. Bij SEO en dus bij linkbuilding ook, doe je dat dus niet. Je zorgt ervoor dat dit op een organische, een natuurlijke wijze gebeurt. Je plaatst namelijk links op de websites van anderen. Die anderen moeten dat in hun teksten zetten, dat gebeurt vaak tegen betaling.

Hoe doe je het en wat doet het?

Wat doet linkbuilding dan? Nou, die links fungeren als een soort aanbeveling of een teken van vertrouwen tegenover de zoekmachine. De zoekmachine gaat jouw website daardoor als een website met autoriteit zien. Dit betekent dat je organisch hoger in de resultaten komt. Het is echter best lastig om goede linkbuilding op te zetten, dus je kunt hier wellicht beter een professional zoals SEO Specialist Rubin Koot voor inschakelen. Hij zal je dan helpen met bedrijven/websites zoeken die hiervoor openstaan en wel jouw links willen plaatsen. Bovendien zul je content moeten aanleveren waar de links instaan.

Beginnen met linkbuilding

Wil je beginnen met linkbuilding? Dan is het belangrijk dat je je er enigszins in verdiept, maar dat heb je gelukkig nu ook al gedaan. Je gaat daarnaast kijken wat je hier ongeveer aan kwijt wilt zijn en wat je van iemand verwacht die dit voor je uit handen neemt. Als je dat eenmaal hebt geregeld, kun je aan de slag met linkbuilding en je website geleidelijk hoger in de zoekresultaten zien verschijnen. Dus, wat ga je doen? Blijven wachten tot er klanten naar je toekomen of neem je het heft zelf in eigen handen? Zoek nu een goede SEO specialist die je gaat helpen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *