Voedingsschema personaliseren

Ben je bezig met jouw gezondheid en wil je misschien wat afvallen. Of wil je betere voedingsproducten tot je nemen? Een voedingsschema kan je daarbij helpen. Een persoonlijk voedingsschema is een schema waarmee je jouw persoonlijke behoefte goed in kaart brengt. Het is afgesteld op jouw persoonlijke doel. Het is dus een samengesteld menu dat speciaal voor jou bestemd is. 

Het is belangrijk om een goed schema te volgen. Het kan prima zijn om een gratis voedingsschema te volgens maar je moet het wel afstellen op de behoeften van jouw lichaam. Een voordeel kan zijn dat je niet zelf hoeft te bedenken wat je gaat eten. 

Niet meer zelf bedenken wat je gaat eten

We houden allemaal wel van lekker eten. Er zijn maar weinig mensen die niet van lekker eten houden. Echter, het bedenken van een menu is minder leuk om te doen. Het grote voordeel is, dat je als je een voedingsschema volgt, je niet meer hoeft na te denken over wat je zal gaan eten. In het voedingsschema staat dit al beschreven. 

Eetschema smoothie

Je kunt bij een plan kiezen welke groente je bij je eten wil eten of dat je een ander product kiest wat ongeveer dezelfde voedingswaarde heeft. Bij een goed schema krijg je een boodschappenlijst meegestuurd. Dat maakt het makkelijker want je hebt meteen op een rijtje staan wat je moet kopen en ook de hoeveelheid weet je dan meteen. Op die manier koop je nooit meer te veel of te weinig eten. Ook koop je geen verkeerde voedingsmiddelen.

Een groot voordeel is, als je gaat eten volgens een voedingsschema dat je veel leert over je oude manier van eten. Ook leer je meer over bepaalde voedingsstoffen. Op die manier zie je of je in het verleden juist te veel of te weinig koolhydraten of eiwitten at. 

Er is nog ontzettend veel te vertellen over een goed voedingsschema maar ook over wat je wel of niet moet doen als je met een voedingsschema aan de slag gaat. Kijk hier naar de tips van TheHealtsIssue.nl. Je doet er beslist je voordeel mee!

Andere behoeften en alleen jij weet wat je nodig hebt

Elke lichaam is anders en iedereen is op een hele andere manier actief bezig. Zo weet alleen jij hoe actief je bent en welke sporten je aan het doen bent. Zo weet je dus ook alleen zelf wat de behoefte voor je eigen lichaam is. Doe jij aan intensieve sporten? Dan heeft je lichaam een heel ander schema nodig dan wanneer je iemand bent die niet erg actief bezig is.

Trailrunning voeding

Nu de sportscholen op dit moment dicht zijn, is de kans groter dat we allemaal wat minder bewegen, maar alsnog zijn er veel mensen die ervoor kiezen om zelf bij huis aan de slag te gaan door bijvoorbeeld buiten aan trailrunning te gaan doen. Trailrunning vergt nou eenmaal extreem veel energie en daarom heb je er de juiste voedzame voeding bij nodig. Niet alleen heb je bij trailrunning de juiste voeding nodig, maar ook is de uitrusting erg belangrijk. Kijk hier bijvoorbeeld naar de beste trailrun schoenen voor dames die je de training er zo doorheen helpen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *