Nijmegen

Wil je wel in een stad wonen, maar liever niet in een drukke stad als Amsterdam of Utrecht? Kijk dan ook eens naar Nijmegen. Deze stad in de provincie Gelderland lijkt alles te hebben: een mooie binnenstad, een strand, fijne huizen en een hele hoop gezelligheid. Geen wonder dus dat deze stad steeds populairder wordt!

Old city, young vibe

De slogan van Nijmegen is old city, young vibe en dit vat de stad ook perfect samen. Het is namelijk een hele toffe stad en is ook erg populair onder jonge mensen. Er bruist een hele hoop energie dankzij een overvloed aan cultuur, terrasjes en restaurants, winkels en andere leuke concepten. Wist je dat Nijmegen de hoogste terrasdichtheid van Nederland heeft? Er zijn verschillende pleinen waar je terecht kunt voor een gezellig drankje of hapje eten met wat vrienden. 

Je kunt ook kiezen voor een terrasje aan de Waalkade. De stad ligt namelijk gelegen aan de Waal. De Waalkade ligt net iets buiten het centrum en er zit ook een strand bij waar in de zomer genoeg mensen aan gaan liggen als de zon flink schijnt. Dit zandstrand is een aantal kilometer lang en het mooiste van alles is dat je hier maar vijf minuten voor hoeft te fietsen vanaf het centrum van Nijmegen. Hier kun je heerlijk zwemmen, zonnen of wandelen, maar je kunt je ook op het water vermaken. Ga eens lekker suppen, roeien of kanoën. 

Dan nog het stukje old city van de slogan. Nijmegen heeft een historisch centrum dat gelukkig, ondanks de Tweede Wereldoorlog, voor een groot deel behouden is gebleven. Hierdoor heb je het historische gebouwen zoals het Stadhuis, maar zijn er ook genoeg straatjes en pleintjes met mooie gebouwen. 

Natuurlijk heeft Nijmegen ook een hoop natuur. Binnen een paar minuten ben je al in de Ooijpolder, een natuurgebied waar je eindeloos kunt wandelen.

Verschillende soorten huizen

Het maakt niet uit in wat voor soort huis je wil wonen, want grote kans dat er zo’n huis is in Nijmegen. Een oud, karakteristiek huis dat misschien een beetje kraakt maar wel heel knus en gezellig is? Check! Een mooi, luxe huis net buiten het centrum is ook nog altijd een optie. Maar je kunt ook kiezen voor een nieuwbouwproject. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit bouwproject in de binnenstad van Nijmegen. Die project bestaat uit een aantal luxe en unieke stadswoningen, appartement en duplex penthouses gelegen in de binnenstad van Nijmegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *