Sfeerverlichting tuin

Niet alleen overdag, maar ook in de avond is het leuk om van je tuin te kunnen genieten. Wanneer je nog geen buitenverlicht heb gaat dit alleen een beetje lastig, want het is natuurlijk donker in de avond. Door sfeerverlichting in je tuin te plaatsen kun je ook ‘s avonds nog optimaal genieten van je tuin. In dit artikel geven wij jou drie belangrijke tips die je nodig hebt bij het plaatsen van de juiste tuinverlichting. Het lijkt soms namelijk makkelijk dan dat het daadwerkelijk is. 

Tip 1: Maak een verlichtingsplan

Heb je een mooie boom in je tuin? Dan is het wellicht leuk om deze met een spotje te verlichten. Of wil je liever naar je voordeur verlichten? Dit zijn keuzes die terugkomen in je verlichtingsplan. Teken goed uit waar de sfeerverlichting geplaatst kan worden voor het mooiste effect. 

Om verlichting te kunnen plaatsen heb je vaak stroom nodig. Voordat je aan de slag gaat met het uitzoeken van de lampen is het daarom belangrijk om de kabels aan te leggen. Teken de kabels in een ontwerp van je tuin. Kijk goed waar je kabels en aftakkingen nodig hebt. 

Tip 2: Kies voor zacht licht 

Je hebt net zoals voor binnenverlichting verschillende soorten licht. Van wit tot en met oranje of zelfs roze, ook voor buiten is dit mogelijk. Echter raden wij aan om te kiezen voor zacht licht, dit geeft namelijk het mooiste effect aan je tuin. Bovendien kost het ook minder energie dan fel licht. Ook kan je zacht licht creëren door bijvoorbeeld staande tuinlampen te kiezen met melkachtig glas. Hierdoor wordt er geen fel of direct licht uitgestraald.

Tip 3: Behoud het contrast 

het mooiste effect in je tuin ontstaat door het contrast tussen licht en donker te stimuleren. Het is hierbij belangrijk dat je niet te veel verlichting plaatst. Houdt hiermee ook rekening in je verlichtingsplan. Maak keuzes en kies de beste plekken in je tuin uit. 

Hopelijk hebben deze tips je op weg geholpen met het plaatsen van verlichting in je tuin. Succes met je verlichtingsplan en het inkopen van de juiste sfeerverlichting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *