huissleutels

Het kan de beste overkomen. Het vergeten of verliezen van je huis sleutels. Als je geen sleutel bij vrienden of familie hebt liggen dan is moet er als het ware bij je eigen woning ‘legaal’ worden ingebroken. Dit legaal inbreken kan jezelf doen door een raam in te gooien, een slotenmaker te bellen of door het zelf te doen. Door de juiste lockpicking tools aan te schaffen kan je voorkomen dat als je ooit voor een dichte deur staat het een dure grap gaat worden.

Je overweegt je eigen raam in te gooien…

Je bent je huis sleutels vergeten en er is niemand die een reserve heeft van je woning. Je eerste ingeving is om een raam in te gooien en te denken dat dit de goedkoopste oplossing is. Om vervolgens een afspraak te maken met de plaatselijke ramenzetter en voor nu maar alles dicht te moeten tapen valt deze keuze vanzelfsprekend af. Wat te denken over de gevaar van een onbeveiligde raam in de nachtelijke uren? Levensgevaarlijk!

Een slotenmaker bellen lijkt verstandiger maar…

Optie twee is om een slotenmaker te bellen. Als je voor deze optie kiest zorg ervoor dat je eerst een aantal slotenmakers belt. Ze hanteren namelijk allemaal verschillende prijzen. Kijk uit voor kosten die vooraf niet aangegeven worden zoals voorrijkosten die erg hoog liggen, materiaalkosten en bepaalde uurtarieven die de pan uitschieten.  Wees met een slotenmaker altijd voorbereid op een hoge factuur en eventuele schade aan de deur.

 Wees geen dief van je portemonnee en doe het zelf…

Er zijn een aantal handige lockpicking tools beschikbaar die in Nederland worden verkocht. De volgende drie producten hoort iedereen in zijn garage te hebben liggen om hoge kosten te besparen;

  1. Flipperkaarten

Het is een tool om de deur openen te flipperen als de deur niet in het slot zit. De meeste slotenmakers maken zo je deur open.

  1. Lockpickset

Een lockpick set is altijd handig als je er weet hoe je er mee om moet gaan. Je kunt zo veel deuren openen, afhankelijk van hoe goed je er in bent.

  1. Cilindertrekkerset

Mochten de bovenstaande drie dingen niks voor je zijn kun je altijd een cilindertrekker aanschaffen en je bent binnen 30 seconden in je eigen woning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *