Projectmatig werken

Het is heel normaal dat je op de werkvloer bezig bent met projecten. Bij de meeste bedrijven wordt er wel in teamverband gewerkt. Vooral op kantoor werkt men bijvoorbeeld vaak samen aan verschillende projecten. Waar met veel mensen aan een project gewerkt wordt, worden ook bijna altijd fouten gemaakt. Hoe beter iedereen aangestuurd wordt, hoe minder fouten er gemaakt worden en hoe beter het eindresultaat. Bovendien zal het eindresultaat er ook sneller wezen als er efficiënt gewerkt wordt. Alleen hoe werk je nu het best efficiënter?

Met project portfolio management

Belangrijk is om je te verdiepen in project portfolio management. Zo wordt het namelijk eenvoudiger om de projecten in goede banen te leiden. Als iedereen weet wat zijn of haar taken zijn, dan wordt de kans op fouten kleiner. Bovendien is het van belang om in de gaten te houden of iedereen zijn of haar taken op tijd heeft afgerond. Het is vaak beter om meerdere kleine deadlines uit te kiezen dan één grote deadline. In dat laatste geval is er namelijk kans dat iemand zijn werk toch eerder onderschat. Dat merk je veel eerder als alles in stappen is verdeeld, waardoor je kunt controleren of iedereen op schema loopt.

Het behalen van deadlines

Het behalen van deadlines is ontzettend belangrijk voor je projecten. Daarnaast is het echter ook van belang dat er goed wordt nagedacht over de kwaliteit. Ga je te veel met deadlines werken, dan kan dit weer ten koste gaan van de kwaliteit van het eindresultaat. Het is daarom geen slecht idee om ook te blijven evalueren hoe projecten verlopen. Door achteraf te evalueren, kom je erachter wat bij een volgend project beter zou kunnen. Zo voorkom je dat er keer op keer dezelfde fouten binnen het bedrijf worden gemaakt. Dat zou immers zonde zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *