Gietvloeren

Voor heel wat mensen geldt in de praktijk dat ze beschikken over een uitgesproken voorkeur voor wat het realiseren van een bepaald type vloer betreft. Dat geldt naar alle waarschijnlijkheid eveneens voor jou. Op moment van schrijven kan er worden vastgesteld dat de voorkeur van heel wat mensen nog steeds uitgaat naar het laten realiseren van één van de verschillende gietvloeren nederland. Voor dergelijke vloeren geldt dat er tal van interessante voordelen aan verbonden zijn die heel wat mensen in de praktijk uiteraard best goed kunnen smaken. Ben jij één van deze mensen? Dan dien je, je absoluut nog even te verdiepen in de onderstaande informatie!

Wat zijn de voordelen van gietvloeren nederland?

Laat ons om te beginnen even de voornaamste voordelen verbonden aan gietvloeren Nederland voor je op een rijtje zetten. Dit zijn er namelijk best wel wat. Enkele niet onbelangrijke voordelen waar je bij dit type vloer op kan rekenen zijn in ieder geval de volgende:

 • Gietvloeren hebben een volledig naadloos karakter; 
 • De gietvloer kan eigenlijk zeer eenvoudig worden gerealiseerd; 
 • Je kan ze laten uitvoeren in heel veel verschillende kleuren;
 • Vaak combineerbaar met vloerverwarming; 

In het bijzonder het naadloze karakter waar gietvloeren nederland zich door kenmerken is een voordeel dat niet over het hoofd mag worden gezien. Dit voordeel zorgt er namelijk voor dat er kan worden gerekend op een groot aantal interessante troeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: 

 • Je zal je geen pijn meer doen wanneer je op de gietvloer wandelt; 
 • Er kan zich geen vuil manifesteren in de groeven of voegen van de vloer; 
 • Het schoonmaken verloopt ontzettend eenvoudig; 

De bovenstaande voordelen hebben ervoor gezorgd dat de gietvloer ontzettend populair is geworden en wellicht ook de volgende jaren met zekerheid nog zal blijven. 

Welke verschillende exemplaren bestaan er? 

Gietvloeren nederland zijn in verschillende vormen te realiseren. Voordat je overgaat tot de realisatie van een dergelijke vloer is het een goed idee om even deze verschillende mogelijkheden te vergelijken en tegenover elkaar af te wegen. Enkele opties die je hebt zijn in de praktijk de volgende:

 • De polyurethaan gietvloer; 
 • De epoxyvloer; 
 • Cementgebonden gietvloeren; 
 • Troffelvloeren;

Voor elk type gietvloer geldt dat ze over haar eigen specifieke prijskaartje beschikt. Als je slechts over een beperkt budget beschikt is het zonder meer interessant om dus even de verschillende prijzen te vergelijken en tegenover elkaar af te wegen. Op deze manier haal je er de financieel meest interessante vloer voor jouw situatie meteen tussenuit. 

Met welke kosten dien je rekening te houden?

De kosten die je moet betalen voor gietvloeren nederland zijn afhankelijk van verschillende factoren. Je dient er bijvoorbeeld rekening mee te houden dat een gietvloer op verschillende manieren kan worden gerealiseerd. Dit hebben we hierboven al duidelijk gemaakt. Standaard is het zo dat de kostprijs voor een zogenaamde polyurethaan gietvloer bijvoorbeeld is gelegen tussen de 75 en 120 euro per vierkante meter. Bij een epoxyvloer van G-vloeren is dat tussen de 70 en 110 euro per vierkante meter. Deze laatste is dus aanmerkelijk goedkoper. Voor de cementgebonden gietvloer geldt dat ze met een prijs van tussen de 80 en 120 euro ook in dezelfde lijn ligt. Ga je een gietvloer op een groter oppervlak laten realiseren? Dan kan de prijs per vierkante meter worden gedrukt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *