vakantiehuis

Een vakantiehuis is omwille van verschillende redenen een prima investering te noemen. In eerste instantie zorgt een dergelijke aankoop er natuurlijk voor dat je over de mogelijkheid beschikt om er even lekker gezellig tussenuit te knijpen. Daarnaast kan een dergelijke woning bezitten er eveneens voor zorgen dat je kan rekenen op een bepaalde vorm van passief inkomen. Voor heel wat mensen geldt echter dat ze er in de praktijk niet voor kiezen om een verzekering vakantiehuis af te sluiten. Dit zorgt ervoor dat ze niet zelden geconfronteerd worden met een aantal vervelende risico’s. Benieuwd wat deze risico’s nu precies zijn? Je ontdekt er alles over hieronder op deze pagina. 

Wat maakt een verzekering vakantiehuis zo belangrijk?

We kunnen een aantal verschillende redenen aanhalen waarom het afsluiten van een verzekering vakantiehuis in de praktijk nu precies zo belangrijk is. Om te beginnen maken we een onderscheid tussen twee verschillende soorten dreigingen waarvan sprake is. Het gaat hierbij concreet om een dreiging van buitenaf, maar daarnaast is er ook sprake van een dreiging afkomstig van binnen in huis.

Voor een verzekering vakantiehuis geldt dat ze dus een groot aantal verschillende dekkingen voorziet. Het gaat hierbij om te beginnen om een dekking voor brand welke uit kan breken in het huis. Bovendien is het zo dat ook waterschade wordt gedekt. Daarbij kan er sprake zijn van een dekking van schade aan zowel de inboedel als aan het pand zelf. Let op, bij een verzekering vakantiehuis is het vaak niet standaard zo dat zowel de opstal als de inboedel worden gedekt. Controleer dit dus altijd grondig in de polisvoorwaarden die van toepassing zijn. 

Wat wanneer je de vakantiewoning verhuurt? 

Ben je van plan om jouw vakantiewoning te verhuren? In dat geval spreekt het voor zich dat een verzekering vakantiehuis afsluiten al helemaal geen overbodige luxe zal zijn, integendeel. Op deze manier kan je namelijk ook de schade dekken die mogelijks kan ontstaan op het ogenblik dat ze wordt verhuurd aan derden. Hou er hoe dan ook rekening mee dat een verzekering vakantiehuis geen standaard verzekering is zoals bijvoorbeeld de gewone opstal- of inboedelverzekering, integendeel. Dit niet in het minst omdat er natuurlijk sprake is van recreatieve verhuur en de huurder dus met andere woorden niet stelselmatig dezelfde persoon is. Hou hier zeker rekening mee. 

Zeker de moeite waard om af te sluiten!

Het is opvallend dat veel mensen er in de praktijk nog steeds niet voor kiezen om een verzekering vakantiehuis af te sluiten. Dat is zo opvallend omdat er hier wel degelijk een aantal zeer belangrijke voordelen aan verbonden zijn. Niet in het minst biedt een dergelijke verzekering je een passende bescherming voor jouw financiële situatie. Heel wat mensen zien hun vakantiewoning op een bepaald moment immers in rook opgaan terwijl ze wel nog steeds de periodieke lasten van hun krediet moeten betalen. Het spreekt voor zich dat dit zomaar kan zorgen voor zeer vervelende problemen. Voorkom deze problemen door het afsluiten van een passende vakantiehuisverzekering en zorg er op die manier voor dat je elke nacht met een gerust gemoed naar bed kan gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *