autoverzekering

Wanneer je een verzekering wenst af te sluiten voor een bedrijfsvoertuig is het vanzelfsprekend dat je daarvoor niet kan kiezen voor een particuliere autoverzekering. Je dient in dat geval dan ook te kiezen voor het afsluiten van een zogenaamde zakelijke autoverzekering. Je zal kunnen vaststellen dat een dergelijke verzekering je in de praktijk eigenlijk dezelfde mogelijkheden biedt als het particuliere exemplaar. Met andere woorden, er zijn eveneens drie verschillende hoofdverzekeringen evenals nog verschillende aanvullende dekkingen waar je voor kan kiezen. Zou jij graag de beste autoverzekering voor jouw bedrijfsvoertuig willen kunnen afsluiten? Dan is het alvast een absolute aanrader om rekening te houden met de hieronder aanwezige informatie. 

Wat is de zakelijke autoverzekering? 

De zakelijke autoverzekering is zoals de naam al aangeeft een verzekering die wordt afgesloten voor zakelijke voertuigen. In eerste instantie zal het er waarschijnlijk naar uitzien dat de inhoud van de polissen van een dergelijke zakelijke autoverzekering min of meer hetzelfde is zoals ook bij de particuliere polissen het geval is. Dat je dit vermoeden hebt is op zich niet zo vreemd, alleen is dat vermoeden in de praktijk niet helemaal terecht. Je moet er immers rekening mee houden dat zakelijke ritten absoluut niet hetzelfde zijn als particuliere ritten. Zou je ervoor kiezen om een zakelijk voertuig te verzekeren door middel van een particuliere verzekering? Dan zou dat betekenen dat je in bepaalde gevallen niet kan rekenen op een tussenkomst in schade door je verzekeraar. Het spreekt voor zich dat dit een situatie is welke mensen in de praktijk zeker willen voorkomen. 

Welke zakelijke autoverzekeringen zijn er? 

De zakelijke autoverzekering is dus simpelweg gezegd een verzekering die het mogelijk maakt om zakelijke voertuigen en bijgevolg ook zakelijke ritten te verzekeren. Je zal in de praktijk bovendien sowieso kunnen vaststellen dat er sprake is van verschillende soorten van dergelijke verzekeringen. We onderscheiden eigenlijk drie verschillende exemplaren ten opzichte van elkaar, namelijk:

  1. De WA-verzekering voor zakelijke voertuigen;
  2. De WA+ beperkt cascoverzekering voor zakelijke voertuigen;
  3. De WA+ volledige cascoverzekering voor zakelijke voertuigen; 

De gewone WA-verzekering is een verzekering die alleen maar de schade zal verzekeren die door jouw zakelijk voertuig wordt aangericht aan derden. Dat resulteert in een voordelige verzekeringspremie, maar dus helaas ook wel in een beperkt aantal dekkingen. Ondanks het feit dat deze optie veruit de meest voordelige is op de markt moet het gezegd dat ze lang niet door alle bedrijven wordt geprefereerd, integendeel. Het merendeel van de ondernemingen willen dan ook maar wat graag hebben dat hun zakelijke voertuigen wel degelijk ook zijn verzekerd tegen schade die ze zelf oplopen. Dat is in de praktijk eigenlijk ook niet meer dan logisch te noemen. 

Dit is voor jou de beste zakelijke autoverzekering op de markt!

Zou je graag de voor jou meest interessante zakelijke autoverzekering willen afsluiten? Dan zijn er een aantal zaken waar je absoluut de nodige aandacht aan zal willen schenken. Om te beginnen is het bijvoorbeeld een absolute must om even een vergelijking uit te voeren. Zo’n vergelijking zal je duidelijk maken welke standaard zakelijke autoverzekeringen er allemaal op de markt zijn terug te vinden, maar ook welke aanvullende dekkingen je mogelijks kan afsluiten. Dat is echter nog niet alles. 

Voor zowel de zakelijke als de particuliere autoverzekering geldt dat ze bekend staan als zeer uitermate concurrentiële verzekeringen. Dat is het gevolg van het feit dat elk voertuig natuurlijk minstens over een WA-verzekering dient te beschikken. Of ze nu over een particulier of over een zakelijk karakter beschikt maakt op dat vlak eigenlijk helemaal geen verschil. Deze concurrentiestrijd waarvan sprake is tussen de verschillende verzekeraars heeft als gevolg dat het altijd interessant is om even een vergelijking uit te voeren. In zowat alle gevallen zal je namelijk tot de vaststelling komen dat je daardoor zomaar kan rekenen op een gevoelig lager gelegen prijskaartje voor de zakelijke verzekering die voor jouw bedrijfsauto op het oog hebt. 

Besparen op de zakelijke autoverzekering met deze handige tips

Voor elk bedrijf dat beschikt over één of meerdere zakelijke voertuigen is het dus een absolute must om ervoor te kiezen om een zakelijke autoverzekering voor deze voertuigen af te sluiten. In het bijzonder wanneer je als onderneming over een danig wagenpark beschikt dien je er rekening mee te houden dat de vaste kosten daarvoor al snel behoorlijk kunnen oplopen. Dat is natuurlijk vrij vervelend, maar niet onoverkomelijk. In ieder geval, zou je graag de kosten van de zakelijke autoverzekering (nog meer) willen drukken? Dan zal je tot de conclusie komen dat je daarvoor verschillende interessante extra bespaartips kan benutten. Welke dat zijn ontdek je hieronder. 

1.) Vergelijk de zakelijke autoverzekeringen op de markt 

Wil je graag een zakelijke autoverzekering kunnen afsluiten die je de meest interessante voorwaarden weet te bieden? In dat geval is het zeker een aanrader om ervoor te kiezen om een vergelijking uit te voeren. Voor zakelijke autoverzekeringen geldt dat er een aanzienlijke concurrentie voor heerst onder de verschillende verzekeraars die ze aanbieden. Dit heeft als gevolg dat je doorgaans zonder probleem kan rekenen op heel wat voordeel wanneer je ze gewoon even tegenover elkaar gaat afwegen. In ieder geval, wil je niet alleen verzekerd zijn van een voordelige verzekering voor je auto, maar zou je ook graag willen kunnen rekenen op uitstekende polisvoorwaarden? Dan is het zeker een aanrader om een vergelijking uit te gaan voeren.

2.) Het eigen risico kan je zomaar helpen nog meer te besparen

Zelfs wanneer je er als bedrijf in het verleden al diverse malen voor hebt gekozen om een autoverzekering af te sluiten is de kans nog steeds ontzettend groot dat je maar weinig aandacht zal besteden aan het zogenaamde eigen risico dat daarop van toepassing is. Dat is een gemiste kans. Het bereidwillig verhogen van dit eigen risico kan er immers zomaar in de praktijk voor zorgen dat je de hoogte van je verzekeringspremie danig kan drukken. Dat is natuurlijk geweldig mooi meegenomen. Bovendien gebeurt het verlagen van de verzekeringspremie ook zonder dat er moet worden gesnoeid in de aanwezige dekkingen van de verzekering. Let wel op, doet er zich een schadegeval voor, dan zal het bedrijf uiteraard een groter gedeelte van de geleden schade zelf moeten betalen.Bezoek deze website voor meer informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *