Tips kiezen fauteuil

In dit artikel geef ik je tips over hoe je de perfecte fauteuil uit kiest voor jouw interieur. Even kort samengevat: een fauteuil is een gestoffeerde stoel waar je heerlijk in kan relaxen. Vooral na een lange dag werken is dit een aanwinst voor je interieur. Vaak wordt de fauteuil geplaatst in de woonkamer, maar dit hoeft echter niet. Je kan het meubelstuk makkelijk plaatsen en combineren met je slaap- of werkkamer. Wanneer je op zoek bent naar de perfecte fauteuil moet je rekening houden met een aantal belangrijke zaken. In dit artikel leg ik het verder aan je uit. 

Tip 1: De plek van de fauteuil 

Waar in je woning is er plek voor een fauteuil? Dit is natuurlijk het eerste waarmee je rekening moet houden. Over het algemeen neemt het meubelstuk redelijk wat ruimte in beslag. Dit komt omdat het vaak net wat groter is dan een normale stoel. Een ideale plek voor een fauteuil kan bijvoorbeeld een hoek in de woonkamer zijn. Een vrije plek waar hij volledig tot zijn recht komt in de woonruimte. Wanneer je de plek definitief hebt bepaald ga je door naar de tweede tip: decoratief of functionaliteit. 

Tip 2: Decoratief of functionaliteit

Als je op zoek gaat naar de perfecte fauteuil kies je dan voor functionaliteit of een decoratiestuk? Of zoek je het liefst toch een beetje van beide? Het is natuurlijk fantastisch als je er heerlijk in kan relaxen, maar het meubelstuk er tegelijkertijd ook mooi uitzicht. Onthoudt dit goed bij je zoektocht, want sommige fauteuils zijn ontworpen als decoratiestuk en andere voor comfort. 

Tip 3: Materiaal en kleur 

Het is belangrijk dat je fauteuil een geheel vormt met de rest van je interieur. Je hebt natuurlijk liever niet dat het als een lompe stoel wordt beschouwd die willekeurig in je woonkamer staat. Denk daarom goed na over de kleur die past bij het geheel, maar ook het materiaal. Beschikt jouw woonkamer of een trendy en eigenzinnige woonstijl? Dan past een by boo fauteuil waarschijnlijk perfect in je straatje.  Er zijn talloze mogelijkheden te vinden, daarom moet je goed bedenken wat je wil. Neem bijvoorbeeld een kijkje in verschillende winkels en laat je inspireren. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *