Nieuwbouw woning kopen

Er zijn momenteel veel huizen te koop in Nederland, maar nog altijd is er meer vraag dan aanbod. En dat betekent hoge huizenprijzen en snelle verkopen. Als jij op zoek bent naar jouw ideale woning, zul je dus snel moeten beslissen. Een heleboel zaken zul je van tevoren moeten bedenken, om op het juiste moment de juiste keuze te kunnen maken.

Het zou natuurlijk jammer zijn als iemand anders er met jouw droomwoning vandoor gaat, omdat jij nog zat te twijfelen of je wel zo’n grote tuin nodig had. Hier volgen daarom een aantal tips die je kunt nalopen, om je gedachtes op een rijtje te zetten voordat je op huizenjacht gaat.

Stappenplan voor nieuwbouw

In de stad of buiten de stad?

De stad kent uiteraard vele voordelen: restaurants en kroegen om de hoek, altijd veel mensen in de buurt en je kunt fietsend of lopend naar de meeste bestemmingen toe. Er is altijd wat te doen.

Natuurlijk zijn er ook nadelen: de lucht is er niet altijd even fris en gezond en het leven lijkt voorbij te vliegen doordat alles zo snel gaat. Ga voor jezelf na wat voor leven je wilt hebben, zowel nu als in de nabije toekomst.

Bedenk wat voor werk je zult hebben in vijf jaar en of er (meer) kinderen op komst zijn. Wil je deze laten opgroeien in de stads gekte, of toch liever iets rustiger? Hieronder volgen de voor- en nadelen van stad versus platteland:

Voordelen stad:

  • Korte afstanden naar belangrijke bestemmingen, vaak met de fiets of lopend te doen
  • Er is altijd actie, nooit een saaie dag
  • Voldoende mensen om een sociaal leven op te bouwen
  • Voordelen buiten de stad:
  • Rustig, relaxed leven, de tijd gaat langzaam
  • Heerlijke gezonde lucht en veel ruimte om van de natuur te genieten
  • Je krijgt “meer huis voor je geld”, het leven is goedkoper
Werkzaamheden voor nieuwbouw

Wat kies je?

Bedenk goed wat voor jou belangrijk is, de één houdt van hectiek, de ander juist niet. Naast bovenstaande voor- en nadelen zijn er uiteraard nog talloze andere te vinden, dus maak een lijstje voor jezelf. Bespreek je argumenten ook met andere, om zo nog meer zaken voor jezelf op een rijtje te krijgen. Klaar om de zoektocht te beginnen? Kijk hier naar geschikte woningen, er is meer dan voldoende aanbod. Zorg dat je een woning kiest waar je even mee vooruit kan.