relatieproblemen

Misschien ervaar jij al langere tijd problemen in je relatie, of heb je gewoon af en toe een periode waarin bepaalde problemen telkens terugkomen. Vaak is de communicatie tussen jou en je partner op zulke momenten niet optimaal, waardoor de problemen soms lijken te verergeren. Het is lastig om op zulke momenten op een rustige manier met elkaar te praten, en vaak komen er bepaalde gevoelens bij kijken die dit gesprek niet makkelijker maken. Relatietherapie kan in zo’n geval best een oplossing bieden voor jullie, omdat een relatietherapeut wellicht de communicatie tussen jullie verbeterd. 

Doorbreek de taboe

Relatietherapie kan voor veel mensen voelen als een taboe. Het is vaak niet bespreekbaar en men lijkt zich ervoor te schamen. Totaal onnodig! Waarom zou je het niet zien als een mooie mogelijkheid om je relatie een nieuw leven in te blazen, in plaats van het te zien als iets slechts. Je hoeft je niet te schamen voor problemen in je relatie. Iedereen loopt samen wel tegen dingen aan en dit is alleen maar gezond. Dit betekent dat jullie aan elkaar gewaagd zijn en jullie beide je eigen mening en wil hebben. Daarnaast wil je natuurlijk wel heel graag dat het goed met jullie relatie gaat, en ga je niet zomaar opgeven bij een kleine tegenslag. Dit is een teken van sterkte, en niet van zwakte. Doorbreek dus de taboe en omarm relatietherapie als iets goeds. 

Kijk wat een relatietherapeut voor je kan doen

Relatietherapie kan een oplossing bieden voor een heleboel problemen. Relatietherapie kan je bijvoorbeeld inzetten wanneer je het gevoel hebt dat je van elkaar aan het vervreemden bent. Ook kan je relatieproblemen oplossen met betrekking tot vertrouwen via relatietherapie. Daarnaast kan je ook relatietherapie inzetten wanneer een van de twee in jullie relatie kampt met depressie, seksuele problemen of onvrede. Daarnaast kan een gebrek aan intimiteit een probleem vormen in jullie relatie. Ook dit kan besproken worden in relatietherapie. Relatietherapie hoeft niet altijd persé met zijn tweeën te gebeuren. Je kan er ook voor kiezen om te beginnen in je eentje en je partner later pas mee te nemen.

Hoe gaat het in zijn werking?

Relatietherapie gebeurt via verschillende systemen en werkwijzen. Veel relatietherapeuten zullen gebruik maken van EFT therapie. Dit is emotionally focused therapy. Hierbij ga je samen met de therapeut op zoek naar de onderliggende oorzaak van de problemen door de onderliggende emoties en behoeftes van jou en je partner op te zoeken. Met deze methode leer je elkaars gevoelens en angsten te begrijpen. Hierdoor ga je je langzaam weer steeds meer openstellen voor de ander.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *