Materiaal voor het dak

Een nieuw dak brengt verschillende beslissingen met zich mee. Vooral de keuze in materialen is iets waar veel mensen tegenaan lopen wanneer zij een nieuw dak willen. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit plastisol, zink zetwerk, lood of aluminium op maat. Deze materialen hebben allemaal zijn eigen unieke voordelen. Door de hoeveelheid keuze in materialen wordt het u weleens lastig om een goeie beslissing te maken voor uw woning of pand.

Wat houdt zetwerk op maat in?

Om deze materialen perfect te laten passen op uw dak worden deze bewerkt, hier komt ook de naam zetwerk op maat vandaan. Er wordt aangeraden om eerst te kijken waarvoor u de platen wil gebruiken. Hier kan de materiaal keuze namelijk van afhangen. Door zetwerk op maat heeft u veel mogelijkheden qua formaat, diktes, kleur en de afwerking van het materiaal. Door al deze verschillende keuzen wordt uw nieuwe dak zoals u het voor ogen had.

Toepassing van zetwerk op maat

Door de ruime keuzen aan materialen is zetwerk op maat in bijna elk geval te gebruiken. Zo zorgt aluminium voor een moderne afwerking en glans. Dit materiaal is niet alleen mooi maar ook functioneel. Aluminium dient er namelijk ook voor om de afsluiting van uw dakranden waterdicht te maken. Het materiaal blijft kwalitatief goed, hierdoor heeft het ook een lange levensduur. Zetwerk plastisol kan goed gebruikt worden voor onder andere daktrimmen, afdekkappen en gevelpanelen. Ook wordt het vaak toegepast bij bedrijfspanden gezien deze veel invloed hebben van buitenaf.  Plastisol is een licht materiaal dat bijna niet onderhouden hoeft te worden. Doordat dit materiaal gemakkelijk te zetten is kunnen detail ook eenvoudig worden gerealiseerd.

Verschil tussen plastisol en aluminium op maat

Plastisol is een materiaal dat eenvoudig te combineren is met andere materialen. Doordat plastisol gecoat kan worden is deze is vrijwel alle kleuren beschikbaar. Door deze coating wordt het materiaal onderhoudsarm en weersbestendig. Hierdoor behoudt het materiaal lang zijn kleur. Plastisol word vrijwel alleen voor buiten gebruikt waar aluminium op maat ook binnen gebruikt kan worden. Dit komt door de levensduur van het materiaal en het feit dat het weinig onderhoud nodig heeft. Hierdoor zou u kunnen kiezen om meerdere projecten met aluminium op maat te laten doen om een geheel te krijgen in uw woning of pand.

Heeft u geen idee waar u moet beginnen?

Mocht u geen idee hebben waar u moet beginnen of welk materiaal voor uw woning of pand het meest geschikt is, adviseren wij u om naar een erkende leverancier of dak groothandel te gaan. Hier kunt u worden voorzien van voldoende informatie welke voor uw woning of pand relevant is. In de meeste gevallen kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo kunt u nogmaals rustig de prijzen vergelijken om voor u de juiste keuze te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *