verzorgingstips voor mannen

Een baard behoort nog altijd tot hét ultieme symbool van mannelijkheid. Een baard is tijdloos. Bovendien is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Zelfs wanneer je van nature geen volle bos haar op je kin hebt. Laat je daarom gerust eens adviseren door een barbier en ontdek de baard die bij jouw baardgroei en gezicht past.

Ben je inmiddels gezegend met de baard die bij jou past? Dan wil je deze natuurlijk wel op de juiste manier verzorgen. Maar hoe pak je dit precies aan? In dit artikel zetten we de drie beste verzorgingstips voor mannen met baarden op een rijtje. Nog meer tips nodig? Lees dan verder op Baardtips en laat je inspireren.

1.      Koop de juiste producten

Als je je baard echt mooi wilt houden, is het belangrijk dat je deze goed verzorgd. Zo voorkom je een wilde uitstraling. Belangrijk is dat je hierbij dus ook de juiste producten koopt. Het is niet voor niets dat mensen met lange haren vaak ook heel veel haarverzorgingsproducten hebben. Hoe langer het haar, hoe meer verzorging dit nodig heeft. Dat geldt ook voor een baard.

Ga daarom op zoek naar het beste scheerapparaat om je baard regelmatig mee bij te trimmen, een scherpe schaar voor de uitstekende punten, maar ook een kam en baardshampoo en conditioner mogen niet ontbreken. Je zal je baard – net als je haar – echt dagelijks moeten verzorgen om hem in goede conditie te houden. Hoe langer de baard, hoe meer aandacht je deze moet geven.

2.      Baard wassen

Gezichtshaar is veel stugger en dikker dan het haar op je hoofd. Hierdoor blijft hier ook sneller viezigheid in zitten. Het is daarom belangrijk dat je je baard regelmatig wast. Zeker als deze wat langer is. Dit doe je eenvoudigweg onder de douche of gewoon even snel onder de kraan. Je kunt je baard ook met shampoo wassen, zodat deze lekker ruikt en weer helemaal fris is. Doe dit echter niet meer dan één keer per week, want anders kan de huid onnodig droog en schraal worden.

3.      Eerste hulp bij huidirritatie

Elke man heeft wel eens last gehad van huidirritatie onder zijn baard of op de plekken waar hij net geschoren heeft. Dit kun je niet altijd voorkomen. Wel zijn er dingen die je kunt doen om de huidirritatie zoveel mogelijk te verminderen.

Belangrijk is in elk geval dat je bij het trimmen van je baard de juiste producten gebruikt. Een bot scheermesje zorgt bijvoorbeeld gegarandeerd voor pijnlijke plekken en bultjes. Daarnaast is het ook belangrijk om de huid zoveel mogelijk met rust te laten. Heb je bijvoorbeeld last van een schraal gevoel en een droge huid? Ga dan niet constant aan de huid zitten plukken of weer opnieuw scheren, want dan maak je het alleen maar erger. Met rust kan de huid genezen.

Gebruik baardolie om de huid onder je baard goed te voeden. Vermijd tevens gewone zeep om je baard mee te wassen. Gewone shampoos zijn vaak te agressief voor deze kwetsbare huid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *